Het verhaal is genoegzaam bekend: als gevolg van de sluiting van Thialf hebben de teams van de Flyers gedurende twee maanden niet of nauwelijks kunnen trainen. Zo ook het Toekomst Team. De afgelopen weken was dit helaas ook terug te zien in de sportieve prestaties. Daar waar het team begin december nog op een tweede plaats stond, is het team weggezakt naar de zesde plaats in de eerste divisie. Dit weekend stond er twee uitwedstrijden op het programma: op zaterdagavond tegen de nummer twee op de ranglijst Dordrecht Lions en op zondagavond Tilburg Trappers welke op de vijfde plaats is terug te vinden. Het zou dus een pittig weekend worden. 

Net zoals voorgaande wedstrijden hadden de Flyers bij aanvang van de wedstrijd moeite om in het wedstrijdritme te komen. Het waren de Lions die via Jasper Busink de score al na 3 minuten wisten ten openen. Hoewel de Flyers vervolgens wat beter in de wedstrijd kwamen, was het Falco Veenhuizen die in de 17e minuut van dichtbij hard binnen schoot. Nog in dezelfde minuut liepen de Dordtenaren tegen twee straffen uit en kreeg Bram Mookhoek een 10-minuten penalty voor “checking from behind”.  Het leverde een 5 op 3 powerplay op voor de Flyers, waarin Wesley Timmermans op aangeven van Sietse van den Brink en Jari Hiemstra op knappe wijze de Flyers weer terug in de wedstrijd bracht.

Bij aanvang van de 2e periode bleek dat Kian Dreessens in de kleedkamer was achtergebleven vanwege een schouderblessure die hij in de eerste periode had opgelopen. De Flyers kwamen sterk uit de startblokken en het was Zahir Hup die al na 48 seconden de gelijkmaker scoorde. Tijdens de eerstvolgende powerplay situatie voor de Lions, bracht Milan Boer de thuisploeg weer op voorsprong. Het waren echter de Flyers die steeds dominanter gingen spelen en het initiatief in de wedstrijd naar zich toe trokken. In de 29e minuut was het opnieuw Zahir Hup die het net wist te vinden en de stand weer gelijk trok. Om het initiatief terug te pakken begonnen de Lions fysieker spelen. Dit resulteerde in diverse straffen voor de Dordtenaren, maar helaas ook tot het uitvallen van de prima spelende Frits Doop. 

De 3e periode begon voor de Flyers met een powerplay. Het was een powerplay uit het boekje, waarbij zorgvuldig naar de opening werd gezocht. Op aangeven van Zahir Hup en Ernesto Klem was het Toby Meijer die verwoestend uithaalde en de Flyers voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong zette. De Lions probeerden nog wel iets terug te doen, maar de Flyers wisten dit met goed spel en sterk optreden van goalie Fabienne Gooijer te pareren. In de 56e minuut was het Zahir Hup die met zijn derde goal van de avond het duel besliste. 

Het was een wedstrijd waarin de Flyers talenten hebben laten zien over veel karakter en teamspirit te beschikken! 

Foto’s: René Kamps