Zaterdag 9 februari moest het team van UNIS Flyers U14 afreizen naar Eindhoven, om het aldaar op te nemen tegen hun leeftijdsgenoten van de Kemphanen. Hoewel de Flyers deze competitie nog ongeslagen waren, beloofde het, gelet op de uitslagen die Eindhoven de laatste weken had neergezet, een spannende strijd te worden.

Zoals voor vele jeugdwedstrijden in Eindhoven geldt, werd deze wedstrijd afgewerkt op de tweede ijshockeybaan op het stadionterrein. Een baan welke bekend staat om het feit dat deze alleen een overkapping heeft en waar de weersinvloeden nogal van invloed zijn op de kwaliteit van het ijs. Ook voor toeschouwers is het bij tijd en wijle afzien vanwege kou en regen. Aangezien de Kemphanen gewend zijn om op deze baan te spelen, geeft dit toch wel een voordeel aan de thuisploeg. 

Direct na de eerste face-off ontspon zich een snelle wedstrijd waarbij het spel op en neer golfde. Het werd gelijk duidelijk dat beide teams zeer aan elkaar gewaagd waren. Het waren de Flyers die, net als in voorgaande wedstrijden, vlot op voorsprong kwamen. Na 3,5 minuut spelen was het Luna Jongsma die, tijdens een power play situatie, alert was op de rebound van de keepster en deze verzilverde. Helaas was de voorsprong slechts van zeer korte duur. Direct vanaf de face-off slalomde Maxime Rentmeester door de Heerenveense verdediging en scoorde al na 8 seconden de gelijkmaker. Het was duidelijk dat ieder foutje, over en weer, gelijk gevaar opleverde voor de desbetreffende ploeg. In de 9e minuut waren het de Kemphanen die op 2-1 voorsprong kwamen. De Flyers hebben deze competitie al herhaaldelijk laten zien, niet snel van de wijs te zijn en bleven hard werken. Een halve minuut voor het einde van de eerste periode was het Olivier Schenkel die na een mooie combinatie met Sebas Bruin en Patrick Meijer de gelijkmaker liet aanteken.

Tijdens de pauze werden de Flyers door de coaches gewezen op de snel teruglopende kwaliteit van het ijs en om daarom te focussen op goede passing en het voorkomen van straffen om zodoende efficiënt met de energie om te gaan. De Flyers starten wederom goed aan de periode en slaagden er in om een overwicht te creëren. Na 3,5 minuut spelen liepen de Kemphanen tegen een straf op en konden de Flyers hun powerplay spelletje spelen. Vlak voor het einde van de overtal situatie was het opnieuw Luna die doeltreffend was. De Flyers waren weer in de lead! Het ijs leek in het verdere verloop van de periode in schuurpapier te veranderen. Tijdens een penalty kill situatie, waarbij de Flyers vlak voor het einde van de 2e periode, de puck uit het vak wilden werken, stopte de puck halverwege het vak domweg met glijden. Het was Lenny van de Kerhof van de Kemphanen die de puck attent op pikte en met nog 16 seconden op de klok de gelijkmaker scoorde. Na 2 periodes stond het dus opnieuw gelijk. 

Dat het zware ijs veel van beide teams had gevergd was duidelijk. De derde periode werd duidelijk in een lager tempo gespeeld. Beide ploegen kregen weliswaar hun kansen, maar er leek ook wat angst te zijn om vooral niet te verliezen. In de 54e minuut was het helaas, opnieuw de sterke eerste lijn van de Kemphanen, die wisten te scoren. Met nog ruim 5 minuten te spelen zetten de Flyers nog een keer extra aan, maar wisten ze helaas niet meer te scoren. De eerste nederlaag van het seizoen was helaas een feit. Ondanks de nederlaag hebben de Flyers jongens en meiden, opnieuw laten zien dat ze prima kunnen hockeyen en dat ze over een tomeloze inzet beschikken. Petje af. Vandaag was het helaas net niet voldoende om het over de streep te trekken. Over een aantal weken volgt de return in Thialf en dan zullen de Kemphanen op hun beurt weten dat hun een zware partij te wachten staat. 

Aanstaande zondag staat er opnieuw een zware wedstrijd op het programma als de Tilburg Trappers naar Heerenveen naar Thialf zullen komen. De Trappers voeren de ranglijst aan, met 1 winstpunt meer dan de Flyers. Een ieder die een mooie jeugdwedstrijd wil zien, raden wij van harte aan om zondag naar Thialf te komen om onze U14 talenten aan te moedigen. De face-off is om 14:45 uur!