De wedstrijd tussen UNIS Flyers Toekomstteam en Zoetermeer Panters was zaterdag al na een periode beslist. Daar leek het in de eerste minuten nog niet op. In de vijfde minuut scoorde Jari Hiemstra op aangeven van Dennis Sikma de openingstreffer voor Flyers, maar drie minuten later kwam Zoetermeer alweer langszij door een doelpunt van Casper de Heer.

Nog geen minuut later scoorde Zahir Hup met hulp van Leon van der Veen en Frits Doop de tweede Friese treffer en vanaf dat moment ging het snel. Nog geen halve minuut later was de marge al opgelopen naar twee doelpunten toen Dennis Sikma scoorde met een assist van Sietse van den Brink. In de zestiende minuut was het Frits Doop die zijn tweede doelpunt van het weekeinde maakte. Een avond eerder maakte hij zijn debuut in het BeNe league team van Flyers en scoorde ook in die wedstrijd. De vijftien-jarige scoorde zaterdag uit een assist van Bjorn de Haan. Een straf voor Zoetermeer betekende de vijfde goal voor Flyers: ditmaal was het Zahir Hup die scoorde met assistentie van Joey de Jong en Bjorn de Haan. Een minuut voor tijd scoorde Hup opnieuw, ditmaal zonder assistentie. Zoetermeer snakte naar de rust, maar de scoringsdrift van Flyers was nog niet voorbij. Twintig seconden later was het verdediger Wesley Timmermans die succesvol uithaalde na een voorzet van Bjorn de Haan. Twee seconden voor tijd kreeg Zoetermeer opnieuw een straf en in de slotseconde van de eerste periode werd die nog verzilverd door Jari Hiemstra zodat beide teams met een 8-1 tussenstand gingen rusten.

In de tweede periode werd doelvrouw Sanne Groenheijde aan Zoetermeerse kant vervangen door Jeroen Pieters. Flyers drong niet zoveel meer aan en de Zoetermeerse aanvallen werden steeds gepareerd door doelvrouw Fabienne Gooijer en haar verdediging.

Pas in de negende minuut van de derde periode wist Flyers de voorsprong uit te breiden. Brend de Jong en Sietse van de Brink leverden de assists waaruit Dennis Sikma de negende Friese treffer scoorde. Zoetermeer deed al snel weer iets terug. Een straf voor Flyers betekende nog een mogelijkheid voor Panters, maar Flyers kwam short-handed op 10-2. Het was Bjorn de Haan die een combinatie met Frits Doop doeltreffende afrondde. Het slotakkoord was voor Zoetermeer dat de powerplay toch nog wist te benutten.

Nog twee weekeinden en dan beginnen de play-offs voor het kampioenschap van de eerste divisie. UNIS Flyers Toekomstteam staat op de vierde plaats, maar kan eventueel nog de derde plaats van Dordrecht Lions overnemen. Daarvoor moeten alle resterende wedstrijden worden gewonnen terwijl Dordrecht van de twee laatste wedstrijden één moet verliezen.
Flyers speelt zaterdag om 20:00 uur in Leeuwarden tegen Capitals Leeuwarden en reist zondag naar Amsterdam voor een wedstrijd tegen hekkensluiter Amsterdam Tigers. Een week later staat de laatste thuiswedstrijd tegen Nijmegen Devils op het programma.