Op zondag 24 februari moesten de jongens en meiden van UNIS Flyers U14 het opnemen tegen hekkensluiter Capitals Leeuwarden. Daar waar het verschil op de ranglijst zou doen vermoeden dat het een eenvoudige wedstrijd voor de Flyers zou gaan worden, was 3 weken geleden tijdens de thuiswedstrijd tegen de Capitals, al gebleken dat het team uit Leeuwarden een buitengewoon taaie tegenstander is voor de Flyers. De Flyers wisten toen te winnen met 4-2.

Vanaf de eerste face-off bleek dat de Leeuwarders er vol voor gingen, wat resulteerde in een aantal goede kansen. De Flyers kwamen lastig in hun spel en er werden teveel duels verloren. Na 5 minuten kreeg men wat meer grip op de wedstrijd en na 7:40 minuten spelen was het Sebas Bruin die, op assist van Patrick Meijer en Olivier Schenkel, de score voor de Flyers wist te openen. In de 14e minuut kwamen de Flyers als gevolg van 2 straffen, stevig onder druk te staan in een 3 op 5 situatie. De Capitals zorgden voor enkele hachelijke momenten voor de goal van de Flyers. Het was aan het sterke optreden van goalie Arwen ten Cate te danken, dat de stand niet gelijk werd getrokken. In de 19e minuut wist Luna Jongsma na een assist van Nick van den Bos de score naar 2-0 te tillen. Luna werd uitbundig door het team met haar gefeliciteerd, aangezien zij eerder in deze periode hard tegen de boarding ten val was gekomen en een aantal shifts had moeten overslaan om te herstellen.

De 2e periode leek in veel opzichten op de 1e periode. De Capitals stopten veel energie in hun spel en waren fel in de duels. De Flyers hadden hierdoor moeite om het spel op te bouwen en liepen tegen een aantal onnodige straffen op. Helaas moest Luna als gevolg van haar blessure alsnog de strijd staken. Halverwege de periode herpakte men zich en begon men weer beter te combineren. Het resulteerde in de 30e minuut in de 3-0. Patrick Meijers passte de puck naar Nick van den Bos die op prachtige wijze de goalie verschalkte.

Als gevolg van een dubbele minor straf voor Sebas Bruin, begonnen de Flyers met 4 minuten penalty kill aan de 3e periode. Deze penaltykill werd door meerdere lijnen van de Flyers prima uitgevoerd en ook goalie Arwen deed het uitstekend. In het verdere verloop van de periode namen de Flyers het initiatief in handen, voerden het tempo fors op en wisten zodoende de nodige kansen te creëren. In de 53e minuut was het Sebas die op aangeven Nick de 4-0 scoorde.

Al met al dus opnieuw een overwinning plus een knappe shut-out voor goalie Arwen in de pocket. De Flyers hebben laten zien dat, ook als het niet loopt zoals het zou moeten, men over de nodige individuele kwaliteiten en karakter beschikt om dergelijke wedstrijden over de streep te trekken. Top!

Op 9 maart staat in Thialf de kraker tegen Eindhoven Kemphanen op het programma. In Eindhoven wonnen de Kemphanen nipt met 4-3 van de Flyers en staan inmiddels op slechts 2 punten achter de Flyers op de 2e plaats. Deze wedstrijd is dus van cruciaal belang in de strijd om het kampioenschap van de 1e divisie. Het team en de staf van UNIS Flyers U14 hoopt dan ook op veel support op de tribunes!

Foto’s: Erika Bergsma-Kuipers

Uitslagen andere teams:

Zaterdag 23 februari

Groningen U12                       –    Flyers U12                                         6   –     5
Flyers/Capitals U16                –    Red Eagles Den Bosch U16             6   –     4

Zondag 24 februari

Flyers U12                               –    Alkmaar U12                                     4   –     3
Eindhoven U19                       –    Flyers/Capitals U19                         5   –     1
Leiden                                      –    Frisian Bombers                               2   –   14
Slapsticks Flyers                     –    Leiden                                                5   –   13