Het Flyers Toekomstteam bereikte dit seizoen de derde plaats in de ranglijst en gezien het veelbewogen seizoen mag dat een goede prestatie worden genoemd. Door de problemen met de ijshockeyhal kon het team in de maanden december en januari niet trainen en werden enkele thuiswedstrijden in andere stadions gespeeld. Flyers verkeerde begin december in de top-3, maar zakte af naar een zesde plaats. In de laatste weken werd het pad omhoog weer gevonden waardoor toch nog een derde plaats werd behaald.

Afgelopen zaterdag werd in Heerenveen de laatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen gespeeld, maar blijkbaar was Flyers al met de play-offs bezig. Tegenstander Nijmegen bleek een harde noot om te kraken. Al na 25 seconden scoorden de Nijmegenaren door Peter Vissers de openingstreffer. Het duurde een kwartier voordat Joël van Baarsen met een assist van Lars Oord de gelijkmaker binnen kon tikken.

In de tweede periode was Jari Hiemstra succesvol na een goede aanval met Kian Dreesens en Frits Doop waardoor het thuisteam met nog een periode te gaan de leiding nam.

Nijmegen kwam in de derde periode weer op voorsprong door doelpunten van Mike Vedder en Jake Hendriks, maar Flyers leek orde op zaken te stellen toen Nijmegenaar Jamie Pilgrim voor twee minuten naar de strafbank werd gestuurd voor tripping. Bjorn de Haan benutte de powerplay met hulp van Zahir Hup en Joey de Jong waardoor de stand weer in evenwicht was. Acht seconden later kwam Flyers zelfs op voorsprong door Joey de Jong die scoorde met hulp van Zahir Hup. Het bleek niet genoeg, want een halve minuut later was de stand weer in evenwicht toen Mike Vedder scoorde. In die stand kwam geen verandering waardoor een verlenging noodzakelijk werd. Een straf voor Jeremy ten Brink brak Flyers op. Peter Vissers scoorde de winnende treffer.

Groningen wist thuis te winnen van Dordrecht waardoor de Groningers de eerste plaats in de ranglijst opeisen. Dordrecht eindigt achter Flyers op de vierde plaats. Het team van Eindhoven is als tweede geëindigd.

Flyers speelt nu een best-of-two in de kwarfinale tegen het team van Tilburg Trappers dat in de competitie als zesde eindigde. Zaterdagmiddag om 13:30 uur staat de thuiswedstrijd op het programma, een dag later reist Flyers naar Tilburg.

De toegangsprijs voor de wedstrijd in Thialf is € 5,00, kinderen tot 18 jaar betalen € 2,50. De wedstrijden tegen Trappers staan altijd bol van de spanning en dat zal nu niet anders zijn. Kom naar Thialf om Flyers te steunen op weg naar de halve finale!