Verlies U12, winst voor Flashguns en U19

Frisian Bombers won zondag van HIJS Hokij Herons en verzekerden zich daarmee van de eerste plaats in poule B van de vierde divisie. Bombers moest winnen, want in de wedstrijd voor hun had ook UNIS Flyers 4, de enige concurrent voor de eerste plaats gewonnen waardoor ze een voorsprong van twee punten hadden genomen. Bombers moest gelijk eindigen met Flyers 4 en zouden dan door het onderlinge resultaat de eerste plaats bezetten.

Winnen was dus het advies. Dat moest gebeuren tegen een tegenstander die twee weken eerder in Thialf nog had gewonnen van UNIS Flyers 4.
Het bleek geen enkel probleem te vormen voor Bombers. Al na drie minuten was de stand 2-0 in het voordeel van Bombers. In de tweede minuut scoorde Arjan van der Wal op aangeven van Siedo Bos de eerste treffer, 16 seconden later was het al 2-0 toen Frederik Goethals scoorde met hulp van Mylene van der Spek en Rene Drost. Anderhalve minuut voor het einde van de tweede periode werd het al 3-0 toen Pierre de Lange de Haagse doelman passeerde. De assists bij dat doelpunt kwamen van Ronald de Boer en Michel Menninga.

In de tweede periode liep Bombers door doelpunten van Bas Beeksma (Arjan van der Wal, Pieter Hiemstra), Erik Landman (Michel Menninga, Randy van den Heuvel) en Michel Menninga (Erik Landman) uit naar 6-0 voordat Herons eindelijk iets terug kon doen.
Het deerde Bombers niet, Bas Beeksma scoorde 7-1 met assistentie van Arjan van der Wal en Michel Menninga tilde de score zelfs naar 8-1 uit een aanval samen met Randy van den Heuvel en Pierre de Lange.

De wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld toen de derde periode begon. Bombers bereikte de dubbele cijfers door Erik Landman (Bas Beeksma) en Arjan van der Wal (Bas Beeksma, Pieter Hiemstra). Vijf minuten voor tijd mocht Herons nog eenmaal scoren. Pieter Hiemstra scoorde bij een numerieke meerderheid van Bombers nog eenmaal. Bas Beeksma en Arjan van der Wal leverden een assist bij dat doelpunt.

Frisian Bombers komt nu in de halve finale uit tegen het team van HIJS Hokij Den Haag Bullets dat de tweede plaats in poule A veroverde. De wedstrijd wordt zondag om 17:30 uur in Thialf gespeeld. De winnaar gaat door naar de finale voor het kampioenschap.

Flyers U12 fors onderuit in Oeteldonk

Flyers U12 reisde zaterdag naar ’s-Hertogenbosch om het daar op te nemen tegen koploper Red Eagles. De Brabantse stad is een echte Carnavalsstad, die zich tijdens dat feest tooit met de naam Oeteldonk, maar de Flyers lieten zich daardoor niet misleiden. Ze waren allemaal op tijd.

De Bossche leeftijdsgenoten waren niet echt met het Carnaval bezig. In de eerste periode namen ze al een 2-0 voorsprong. Ook in de tweede periode kwam Flyers niet tot scoren. Red Eagles scoorde nog driemaal waardoor de tussenstand na de tweede periode al 5-0 was.

Het pleit voor Flyers dat ze niet opgaven. Na het zesde Bossche doelpunt van Eagles wist Lasse Reinders te scoren waardoor de nul van het scorebord verdween. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd scoorden de Oeteldonkers nog twee maal waarna ze zich in het Carnaval konden storten.

Frisian Flashguns langs Thor Amsterdam

Frisian Flashguns kreeg thuis bezoek van Thor Amsterdam. De Amsterdammers kwamen in de eerste periode nog op voorsprong, maar nog voor de pauze benutte Peter Wagteveld een powerplay situatie in samenwerking met Johannes van der Schaar en Martijn de With.

In het begin van de tweede periode kreeg Flashguns opnieuw een kans om met een man meer te scoren. Het was Daan Jochemsen die na een combinatie met Sander Dijkstra en Jacco Borger de Friezen op voorsprong zette. Lang duurde die voorsprong niet, want binnen een minuut tilden de Amsterdammers de score alweer naar een gelijke stand. Maarten Ruiz scoorde enkele minuten later met hulp van Robert-Jan Huver waardoor het thuisteam weer op voorsprong kwam.
Tien minuten voor het einde van de tweede periode werd Peter Wagteveld met een game penalty van het ijs gestuurd wegens roughing. Vlak daarna kwam Thor weer terug tot 3-3, maar een minuut later zorgde Daan Jochemsen in samenwerking met Sander Dijkstra en Menno de Weerd toch weer voor een 4-3 voorsprong.

Een straf voor Henk van der Meulen wegens interference leek in de derde periode de gelegenheid voor Thor om weer terug te komen, maar Sander Dijkstra verhoogde short-handed de score naar 5-3 in Heerenveens voordeel. In de laatste minuut van de wedstrijd werd het zelfs nog 6-3 toen Daan Jochemsen zijn derde goal van de wedstrijd scoorde. Hij werd daarbij geassisteerd door Jacco Borger en Sander Dijkstra.

Door de overwinning staat Flashguns nu derde op de ranglijst. Ze staan in punten gelijk met de nummer twee, Outlaws Zoetermeer dat echter een wedstrijd minder speelde. Vrijdagavond staat de return tegen Thor Amsterdam alweer op het programma. Die wedstrijd begint om 21:20 uur.

Flyers/Capitals U19 verslaat Dordrecht Lions

50 toeschouwers zagen in Leeuwarden hoe het combinatieteam van Flyers en Capitals aan één periode genoeg hadden om Dordrecht te verslaan. Al na elf seconden scoorde Lennart Vosmer met assistentie van Matthyn Oost en Tom van Houten de openingstreffer. Een straf voor Dordrecht betekende al een minuut later de tweede Friese treffer die werd gescoord door Tom Speel (Jeroen Juckers, Dave van den Bos). Een straf voor Tim Schaasberg leek een kans te zullen opleveren voor Dordrecht, maar het was opnieuw Tom Speel die short-handed 3-0 liet aantekenen, daarbij geholpen door Dave van den Bos en Esther de Jong. Daarna verzilverde Dordrecht de man meer situatie alsnog.
In de twaalfde minuut van de wedstrijd tilde Flyers/Capitals de score naar 5-1. Lennart Vosmer scoorde eerst op aangeven van Tim Schaasberg en een halve minuut later was hij alweer succesvol. Dit keer kwamen de assists van Tom van Houten en Matthyn Oost. Een straf voor Dave van den Bos betekende even later 6-2 wat ook de tussenstand na de eerste periode werd.

De tweede periode was nog maar net onderweg toen Tim Schaasberg (Justin Visser, Dave van den Bos) de stand naar 7-2 tilde. Zeven minuten later was dezelfde speler verantwoordelijk voor 8-2, ditmaal geassisteerd door Jelco Holtrop en Lennart Vosmer. Aan de scoringsdrift van Flyers/Capitals kwam geen einde. Sverre de Roo maakte de negende Friese treffer, de assists kwamen van Esther de Jong en Tom Speel. Drie minuten voor tijd werden de dubbele cijfers al bereikt toen Tim Schaasberg zijn derde treffer in de tweede periode scoorde.

In de derde periode geloofde de thuisploeg het wel. Dordrecht wist nog drie maal te scoren waardoor een 10-5 eindstand werd bereikt. Flyers/Capitals staat nu op de vierde plaats en ontmoet dit weekeinde in Tilburg de nummer twee van de ranglijst, Tilburg Trappers.