UNIS Flyers 4 won zondag de laatste thuiswedstrijd tegen Amsterdam Snipers met 14-2. Daarmee legden de Flyers zondagmiddag alle druk bij Frisian Bombers, die hun wedstrijd tegen het sterke HIJS Herons Den Haag moesten winnen om het thuisvoordeel in de halve finales te bemachtigen. De Bombers maakten geen fout en versloegen de Hagenaars overtuigend met 11-2. Juist deze Herons waren de UNIS Flyers 4 twee weken geleden een doorn in het oog. In Thialf versloegen zij de Flyers met 3-5, waardoor de koppositie weer bij de rivaal kwam te liggen.

UNIS Flyers 4 mag zich daarom op gaan maken voor de halve finale van de Vierde Divisie. Tegenstander is het als favoriet geachte Key Town Tigers uit Leiden, dat alle wedstrijden wist te winnen in Poule A. Naar alle waarschijnlijkheid staat deze wedstrijd voor aankomende zondag 10 maart om 18:45 gepland in de Ton Menken IJshal in Leiden.

Man of the match van deze zondagmiddag was goalie Willem Hamstra. De loyale en immer betrouwbare backup-goalie mocht vandaag zijn eerste minuten maken van dit seizoen in de Vierde Divisie en deed dit vrijwel foutloos. Bij teamgenoten is hij zeer geliefd vanwege zijn nooit aflatende inzet en aanwezigheid. Het was dan ook geen verrassing dat hij na de wedstrijd werd overladen met complimenten.

Hamstra zag zijn ploeg goed uit de startblokken komen. Binnen 90 seconden stond er al 2-0 op het scorebord. Al gauw bleek dat de Amsterdammers het de Flyers niet heel lastig zouden gaan maken. Na de eerste periode was de tussenstand 5-1 en leek het duel gespeeld. In de tweede periode werd dezelfde score gehaald, waardoor beide ploegen na 40 minuten met een 10-2 tussenstand de kleedkamers opzochten.

UNIS Flyers 4 domineerde de wedstrijd en speelde veelvuldig in het aanvalsvak. Door goed samenspel werden er mooie combinaties gecreëerd, waardoor het publiek na afloop ondanks het eenrichtingsverkeer kon spreken van een leuke wedstrijd. Dit was ook mede te danken door het ervaren scheidsrechtersduo Koelemeij-Boltjes, die weten hoe zulke wedstrijden een vlot verloop kunnen behouden zonder frustraties en onnodige onderbrekingen.

Al met al was het dus een mooie middag voor UNIS Flyers 4, dat ondanks alle perikelen met Thialf een succesvol seizoen kent. Voor de tweede opeenvolgende keer zijn de playoffs gehaald. Waar vorig jaar de finale verrassend werd verloren, kunnen UNIS Flyers 4 nu zelf voor een verrassing zorgen. Aankomende week zal er hard worden getraind en worden voorbereid op aankomende zondagavond in Leiden. Uiteraard hoopt de ploeg op veel steun van de trouwe schare supporters!
De definitieve datum en tijdstip kunt u terugvinden om deze pagina.

Foto’s: DS Photography