Verlies U12, U16, winst en verlies voor Slapsticks

Twee Heerenveense teams, Frisian Bombers en UNIS Flyers 4, kwamen dit seizoen uit in poule B van de vierde divisie. Beide teams eindigden na de reguliere competitie met een totaal van 24 punten op een straatlengte van de concurrentie. Doordat Bombers in de onderlinge resultaten een beter resultaat neerzetten eindigden zij bovenaan en moest Flyers 4 genoegen nemen met een tweede plaats.

Afgelopen zondag werden de halve finales gespeeld. Bombers nam het als winnaar van poule B op tegen het team van HIJS Hokij Bullets, terwijl Flyers 4 uitkwam tegen de winnaar van poule A, Key Town Tigers. De wedstrijd van Bombers werd in Thialf gespeeld, Flyers 4 reisde naar Leiden om het daar op te nemen tegen Key Town Tigers.

Het was duidelijk dat Den Haag naar Heerenveen was gekomen om de overwinning mee te nemen en vanaf het begin moest goalie Mesken met zijn verdediging goed opletten. De Friezen slaagden er echter steeds meer in gevaarlijker te worden, maar het duurde tot anderhalve minuut voor het einde van de eerste periode voordat Frederik Goethals na een goede combinatie met Erik Landman en Mylene van der Spel de score opende.

Na de pauze hoefden de toeschouwers niet lang op de tweede treffer te wachten. Al na 16 seconden schoot Randy van den Heuvel na een aanval met Michel Menninga en Pierre de Lange de puck achter doelman Choy. Den Haag ging op zoek naar de aansluitingstreffer en verscheen een paar maal gevaarlijk voor het Heerenveense doel, maar Mesken bleef de Haagse aanvallers de baas.
In de negende minuut was het Bas Beeksma die met hulp van Pieter Hiemstra en Siedo Bos Bombers naar een 3-0 voorsprong schoot. Die stand was ook de tussenstand na de tweede periode.

In de zesde minuut van de derde periode was Beeksma opnieuw succesvol, ditmaal kwamen de assists van opnieuw Pieter Hiemstra en Mike van Ommen. Toen Klaas Jissink drie minuten later de stand naar 5-0 tilde met hulp van Ronald de Boer en Michel Menninga was duidelijk dat Bombers de finale niet meer kon ontgaan.
Den Haag scoorde nog wel een keer tegen, maar het slotakkoord was toch voor de thuisploeg. Erik Landman was met assistentie van Frederik Goethals en Mylene van der Spek nog eenmaal succesvol waardoor Bombers met een 6-1 uitslag als winnaar de halve finale afsloot.

In de finale zullen ze uitkomen tegen het team van Key Town Tigers dat zondag wist te winnen van UNIS Flyers 4. Tigers had in de competitie geen enkel punt verloren en waren dan ook favoriet voor de eindwinst. Na de eerste periode leek UNIS Flyers echter op weg naar een verrassing. In de tiende minuut kwamen ze door een doelpunt van Sten Bouten die daarbij geholpen werd door Jaap Schreuder op een 0-1 voorsprong. Leiden reageerde nog in de zelfde minuut, maar twee minuten later was Sten Bouten alweer succesvol, ditmaal met assists van Niek Klasema en Jaap Schreuder. Met nog zes minuten te gaan bracht Hendrik Roorda Flyers zelfs met 1-3 aan de leiding. Op een assist van Valentijn Bouten passeerde hij de Leidse doelman.

Flyers slaagde er niet in de goede lijn in de tweede periode door te trekken. Tigers wist nog twee maal het doel te vinden waardoor de stand na twee periodes in evenwicht was: 3-3.

Een straf voor Dennis Boltjes werd Flyers in de zesde minuut van de derde periode fataal. Tigers buitte het voordeel goed uit door 4-3 te scoren. Nauwelijks een minuut later werd het al 5-3 waardoor de kans op een finale tegen Bombers uit zicht verdween. Leiden scoorde nog tweemaal voordat Rob Hoekstra twee minuten voor tijd nog iets terug kon doen waardoor een 7-4 eindstand op het bord verscheen.

Omdat Key Town Tigers in de competitie het beste resultaat haalde wordt de finale in Leiden gespeeld. Zondagavond om 18:45 uur mag Frisian Bombers proberen om in Leiden het kampioenschap binnen te halen. Indien het team daarin slaagt promoveren ze naar de derde divisie.

Foto's: DS Photography

Flyers/Capitals U16 onderuit in Den Bosch

Het combinatieteam van Flyers en Capitals Leeuwarden ging zaterdag op bezoek in Den Bosch. Red Eagles stond een plaats lager op de ranglijst met zes punten achterstand. Winst voor Flyers/Capitals zou de derde plaats in beeld brengen.

De Friezen kwamen echter in de eerste periode al op een 2-0 achterstand die in de tweede periode opliep naar 4-0. In de laatste vijf minuten knokten ze zich echter terug door doelpunten van Lennart Vosmer en Tom Speel. Vosmer scoorde het eerste Friese doelpunt met hulp van Tom Speel, bij het tweede doelpunt waren de rollen omgedraaid.

De derde periode was maar net een minuut oud toen Lennart Vosmer opnieuw scoorde met hulp van Tristand Houben waardoor Flyers/Capitals opeens weer uitzicht leek te hebben op een goed resultaat. Drie minuten later scoorde Den Bosch echter voor de vijfde maal waardoor de Friezen weer op jacht moesten naar de aansluitingstreffer. Twee opeenvolgende straffen voor Den Bosch gaf ze kansen. Top Speel gaf een voorzet aan Dave van den Bos die profiteerde door 5-4 te scoren.

Flyers/Capitals slaagde er echter niet in de gelijkmaker te scoren waardoor ze nog steeds op de vierde plaats van de ranglijst staan met het achtervolgende Den Bosch op drie punten afstand. Dordrecht Lions staat boven de Friezen op de derde plaats met een voorsprong van drie punten. Ze hebben echter wel een wedstrijd meer gespeeld.

Flyers U12 in laatste vijf minuten onderuit tegen Eindhoven

UNIS Flyers U12 leek zondag lange tijd onderweg naar een overwinning tegen Eindhoven, maar Flyers verkeerde te vaak in de strafbank waardoor Kemphanen in de wedstrijd kon blijven.

In de twaalfde minuut scoorde Lasse Reinders met assistentie van Silke Tijn Beets de openingstreffer, maar twee straffen vlak voor het einde van de eerste periode voor Reinders (tripping) en Jesper Geertsma (tripping) betekende een uitgelezen mogelijkheid voor Kemphanen een minuut voor het einde profiteerde en de stand gelijk kon trekken.

Mats Westra scoorde met hulp van Lasse Reinders en Jesper Geertsma de tweede treffer voor Flyers. Dat gebeurde in de vierde minuut van de tweede periode. Geen van beide teams wist echter nog een keer te scoren.

De derde periode was maar net twee minuten oud toen Kemphanen toch weer terug kwam in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd kwam Flyers weer op voorsprong, ditmaal was het Jesper Geertsma met assists van Emma Tinga en Silvar Wierdsma.
Een straf voor Senne van der Vlugt wegens ellbowing betekende echter weer de gelijkmaker voor Eindhoven. Twee minuten voor tijd kreeg van der Vlucht opnieuw een straf: een tien minuten misconduct plus twee minors voor ‘leaving bench’ en ook nog eens twee minuten voor ‘late hit’.
Flyers leek de penalty kill goed door te komen, maar met nog één seconde te gaan profiteerde Eindhoven nog door er met de overwinning vandoor te gaan.

Slapsticks niet opgewassen tegen koploper

Slapsticks Flyers ging afgelopen zaterdag in Enschede op bezoek bij koploper Enschede Lions. In de eerste tien minuten kon Slapsticks de thuisploeg nog van scoren afhouden, maar aan het einde van de eerste periode stond toch een 3-0 voor de thuisploeg op het bord.

Ook in de tweede periode bleef Lions de bovenliggende partij. Door nogmaals driemaal te scoren was de stand na de tweede periode 6-0. In het begin van de derde periode viel de zevende treffer. Elf minuten voor tijd mocht Joris Nogarede met assistentie van Dave van Seijen namens Slapsticks iets terug doen. In de resterende tijd wist Lions nog viermaal te scoren waardoor de eindstand 11-1 werd.

Een dag later speelde Slapsticks in Thialf de laatste wedstrijd van dit seizoen. Opnieuw was een team uit Enschede de tegenstander. Slapping Studs Enschede 2 bleek echter geen enkele tegenstand te kunnen bieden. Via de periodestanden 6-0, 6-1 en 13-0 boekte Slapsticks een forse 25-1 winst.
Het enige Enschedese doelpunt viel vlak voor het einde van de tweede periode. Flyers had op dat moment al 12 maal het net gevonden.