Winst voor U19, verlies voor andere teams

Frisian Bombers Heerenveen moest zondag genoegen nemen met een zilveren medaille. Het lukte de Friezen niet om in de finale Key Town Tigers Leiden te verslaan. Het Leidse team speelde in eigen hal omdat zij in de competitie het beste resultaat hadden behaald.

Bombers startte overdonderend aan de wedstrijd. Al na 19 seconden schoot topscorer Michel Menninga de 0-1 achter de Leidse doelman. Het antwoord van Tigers liet niet lang op zich wachten. Dietlavs bracht anderhalve minuut later alweer de partijen op gelijke hoogte.
Flyers kreeg daarna veel kansen op de gelijkmaker, vooral omdat er aan Leidse kant veel straffen vielen. Het lukte de Heerenveense aanvallers echter niet te profiteren. Na vier Leidse straffen op rij was het drie minuten voor het einde van de eerste periode opnieuw Michel Menninga die met assist van Randy van den Heuvel zijn team opnieuw op voorsprong bracht. 30 seconden na die treffer mocht Bas Beeksma voor een holding-the-stick overtreding naar de strafbank en toen bleek het Leidse powerplay effectief. Vreeburg scoorde de gelijkmaker waardoor de teams met een gelijke stand de tweede periode ingingen.

In de eerste tien minuten van die tweede periode vielen aan beide kanten twee straffen, maar beide teams wisten dat niet uit te buiten. Dietlevs zorgde in de twaalfde minuut voor 3-2. Dezelfde speler wist drie minuten later na een solo opnieuw te scoren: 4-2.
Twee minuten voor tijd was hij opnieuw succesvol toen Rene Drost en Ronald de Boer beide op de strafbank zaten. Erik Landman bracht zijn team nog weer dichterbij Tigers door vlak voor tijd 5-3 te scoren.

Een powerplay voor de Friezen in het begin van de derde periode leek kansen te bieden dichterbij te komen. Het was echter Leiden dat short-handed de score verhoogde naar 6-3. Even later werd het toch nog 6-4 door Arjan van der Wal die scoorde met assistentie van Pieter Hiemstra en Bas Beeksma.
Daarna was het echter Leiden dat het initiatief overnam. Binnen vijf minuten liepen ze uit naar 9-4 waardoor de wedstrijd gespeeld was.
Ronald de Boer aan Heerenveense kant en Benny Kielman aan Leidse kant haalden het einde van de wedstrijd niet. Na een uitgebreide vechtpartij mochten ze beide met een match voor fighting naar de kleedkamer vertrekken.

Daarmee mag Leiden zich kampioen van de vierde divisie noemen en promoveren naar de derde divisie. Frisian Bombers speelt net als stadgenoot UNIS Flyers 4 volgend seizoen weer in de vierde divisie.

Flyers/Capitals U19 gemakkelijk langs Den Bosch

Een half uur lang kon het team van Den Bosch enige tegenstand bieden aan het team van Flyers/Capitals dat was versterkt met spelers als Bjorn de Haan, Jeremy ten Brink en Hilde Huisman uit het eerste divisie team van Flyers.
Het was Hilde Huisman die in de dertiende minuut Flyers op voorsprong zette met hulp van Bjorn de Haan en Jeremy ten Brink.

In de tweede periode zorgde Bjorn de Haan samen met Jeremy ten Brink voor de tweede Friese treffer. Daarna ging het snel: door treffers van Jeremy ten Brink (Sybren Wynia, Bjorn de Haan) en Esther de Jong (Thom Volbeda, Sverre de Roo) werd het 4-0 waarna Den Bosch nog iets terug kon doen.

In de derde periode bereikte Flyers door doelpunten van Sybren Wijnia (Bjorn de Haan; Hilde Huisman), Justin Visser (Matthyn Oost, Tom van Houten),  Bjorn de Haan (Esther de Jong; Tymo van der Duin), Esther de Jong (Bjorn de Haan, Hilde Huisman) en Tom van Houten (Thom Volbeda) een gemakkelijke 9-1 overwinning.

Flyers U12 verliest ruim van Zoetermeer

De thuiswedstrijd tegen koploper Zoetermeer begon uitstekend voor Flyers. In de zesde minuut opende Mats Westra de score met hulp van Tim de Jong en Emma Tinga. Vier minuten later kwam Zoetermeer weer langszij, maar het was opnieuw Mats Westra die scoorde. De tweede met assists van Senne van der Vlucht en Silke Tijn Beets, de derde met hulp van Senne van der Vlucht en Emma Tinga. Daarmee nam Flyers een 3-0 voorsprong. Het lukte de thuisclub echter niet om het einde van de eerste periode met die stand te halen, want Zoetermeer scoorde nog twee maal tegen en kwam dus opnieuw langszij.

In de tweede periode was het opnieuw Mats Westra die scoorde. Ditmaal kwamen de assists van Joost de Jong en Senne van der Vlucht. Zoetermeer nam echter het initiatief in de wedstrijd over en binnen anderhalve minuut verdampte de voorsprong van Flyers doordat de gasten uitliepen naar 4-6.
Een combinatie tussen Senne van der Vlucht, Emma Tinga en Mats Westra leverde nog wel het vijfde doelpunt van Flyers op, maar in de laatste minuut verhoogde Zoetermeer  de score toch weer tot twee punten.

In eerste zes minuten van de derde periode liep Zoetermeer uit naar een beslissende 5-9 voorsprong. Mats Westra scoorde nog wel zijn en Flyers zesde treffer uit een aanval met Emma Tinga en Jesper Geertsma, maar verder kwam het thuisteam niet. Zoetermeer scoorde nog wel tweemaal waardoor de eindstand 6-11 werd.

Frisian Flashguns verliest strijd om tweede plaats

In de laatste wedstrijd van het seizoen ontving Flashguns het team van Outlaws Zoetermeer, de nummer twee op de ranglijst. Om zelf nog kans te maken op die tweede plaats moest Flashguns winnen.

In de eerste periode kwam Zoetermeer echter goed uit de startblokken. In de vijfde minuut openden ze de score. Flashguns slaagde er in het eerste speldeel niet in gelijk te komen en vier minuten voor tijd liep Outlaws zelfs verder uit naar 0-2.

Een straf voor Zoetermeer vroeg in de tweede periode was voor Flashguns de kans om dichterbij te komen. Bart de Vries profiteerde samen met Rob Hoekstra van de numerieke meerderheid.
In de tiende minuut scoorde Daan Jochemsen met hulp van Henk van der Meulen en Jos Polman de verdiende gelijkmaker. Lang konden de Friezen niet genieten, want vijf minuten later was de stand alweer 2-4 in het voordeel van Zoetermeer. Jacco Borger bracht anderhalve minuut voor tijd de spanning echter weer helemaal terug, de assists waren van Daan Jochemsen en Menno de Weerd.

Flashguns probeerde in de derde periode nog langszij te komen, maar de Zoetermeerse verdediging stond geen tegentreffers meer toe. Vier minuten voor tijd was het Zoetermeer dat scoorde en leek de wedstrijd beslist. Anderhalve minuut later benutte Jacco Borger echter een powerplay situatie met hulp van Martijn de With en Ryan Almond waardoor Flashguns weer kans op een goed resultaat leek te hebben. Met nog 17 seconden te gaan ging de Heerenveense goalie naar de kant voor een extra veldspeler, maar het lukte de Friezen niet nog eenmaal te scoren.

Flyers/Capitals U16 onderuit in Den Haag

Flyers/Capitals U16 eindigde in de elite divisie U16 op de vierde plaats. In de laatste wedstrijd in Den Haag bleken ze niet opgewassen tegen hun leeftijdsgenoten van HIJS Hokij die de competitie op de tweede plaats beëindigen.

In de eerste periode kwamen de teams lange tijd niet tot scoren, maar 9 seconden voor tijd opende het thuisteam de score. In de eerste tien minuten van de tweede periode liepen de Hagenezen uit naar 3-0 voordat Flyers/Capitals via Balthasar Mous (Herman Jullens) iets terug kon doen. Vijf minuten voor het einde van de tweede periode kwam Den Haag op 4-1, maar Tom Speel scoorde even later met hulp van Steijn Werkhoven de tweede Friese treffer waardoor de teams met een 4-2 stand gingen rusten.

Uit een goede assist van Frits Doop scoorde Lennart Vosmer in de tweede periode van de derde periode 4-3 waarmee Flyers/Capitals weer in de wedstrijd leek te komen. Verder kwamen de Friezen niet, Den Haag scoorde nog driemaal waardoor de einstand 7-3 werd.

UNIS Flyers Dames verliezen laatste wedstrijd

In de laatste wedstrijd van het seizoen kon UNIS Flyers Dames het thuis niet bolwerken tegen Geleen. De Limburgse dames namen laat in de eerste periode een 0-1 voorsprong en vergrootten die in de tweede periode met twee treffers.

In de derde periode probeerde Flyers nog iets aan die achterstand te doen, maar verder dan een doelpunt van Mariska de Jong die daarbij werd geholpen door Hilde Huisman en Roos Karst kwamen de Heerenveense dames niet.