Het is zaterdag ochtend 30 maart 6 uur en de Unis Flyers u8/u10 zijn al onderweg voor een tweedaags internationaal toernooi in Geleen. Er zijn in totaal 8 teams uit Denemarken, België en Nederland. Rond 9 uur heeft iedereen het ijsstadion in Geleen gevonden en wacht de eerste ontmoeting met een team uit Esbjerg Denemarken. Vol energie gaan de Flyers er bij zowel de u8 als u10 ertegenaan. En niet alleen de spelers van beide teams op het ijs blijken er zin in te hebben, ook de ouders van beide teams weten de sfeer in het stadion te vergroten door met allerlei vlaggen spandoeken en toeters de spelers aan te moedigen. Dit resulteert in een winst voor de u8 en een gelijk spel voor de u10. Volgende wedstrijd spelen we tegen Chiefs uit Leuven. De u8 doet zijn best maar komt helaas niet verder dan een 2-1 verlies. De u10 weet een 0-1 achterstand om te buigen naar een 2-1 winst. Voor de etenspauze staat er nog 1 wedstrijd op papier en wel tegen Herentals. Het is zowel bij de u8 als de u10 een spannende wedstrijd maar het geluk zit niet helemaal mee en uiteindelijk verliezen ze beidde met 1-0. Na een lekkere macaroni maaltijd was er tijd voor wat rust. Een aantal kinderen dook het zwembad in en anderen gingen buiten in het zonnetje hockeyen of zochten vrienden uit andere teams op om wat te kletsen of ook te hockeyen. Aan het einde van de middag de laatste wedstrijd van de dag tegen de Dordrecht Lions. De vermoeidheid slaat wat toe en de Flyers u8 verliest net met 0-1 en de u10 0-2. Hierna met zijn allen naar de slaapplaats voor vannacht Herberg de Grens gegaan. Nadat iedereen slaapplek gevonden heeft gaat de BBQ aan en genieten Flyers en ouders van een heerlijke maaltijd. Er wordt gevoetbald, de vuurton wordt aangestoken en livestream van het eerste gekeken op een tablet.

Zondag ochtend is het vroeg (tijd een uur vooruit) en 7 uur loopt de koffiepot alweer en worden de broodjes gesmeerd. De Flyers komen met iets wat kleine oogjes van bed af. Slapen was wat kort.

Maar dat mag de pret niet drukken. Snel alles inpakken en weer op naar het stadion. De eerste wedstrijd is tegen Olympia Heist. En ondanks weinig slaap spelen zowel de u8 als de u10 alsof er niet een korte nacht geweest is. Beide teams winnen met 0-4. De sfeer zit er gelijk weer goed in. Na een 45 minuten rust staan de Smoke Eaters te wachten op de Flyers. En ook deze wordt door onze u8 gewonnen met maar liefst 0-4, de u10 weet tweemaal te scoren en wint met 0-2. Met nog 1 wedstrijd te gaan is het nu spannend op welke plek de Flyers komen voor de finales. De laatste wedstrijd is tegen Tilburg. Zowel Tilburg als de Flyers hebben in het algemeen klassement 6 punten. En het hangt van deze wedstrijd af wie er om plek 3-4 mag spelen. U8 houdt het heel spannend en met kansen over en weer is het na 18 minuten nog steeds 0-0. Door deze stand wordt er gekeken naar het aantal voor en tegen doelpunten en mogen de Flyers om 3-4 plek spelen. Bij de u10 was Tilburg tot de laatste wedstrijd oppermachtig. Had nog niks verloren en veel doelpunten gemaakt. Maar de Flyers wilden de ongeslagen status van de Tilburg graag verstoren. Het werd een fantastisch spannende wedstrijd. Er werd voor elke meter ijs geknokt. De Flyers wisten met een schot van ver af de keeper van Tilburg te verrassen. Tilburg wilde koste wat kost toch op gelijke hoogte komen en hierdoor werd het een hele spannende wedstrijd. Vele schoten werden er op de goal van de Flyers gelost maar keer op keer wisten de Flyers deze te keren en weg te werken. Na het laatste fluitsignaal was het zowel op het ijs als de tribune een groot Flyers feest.

Beidde teams konden zich opmaken voor plek 3-4. U8 neemt het op tegen de Chiefs Leuven en na 18 minuten staat het nog steeds 0-0. Dit betekent penalty’s. Alle Flyers moedigen de u8 aan maar na een serie van ieder 6 penalty’s was het geluk net iets meer bij de Chiefs. Maar toch een fantastische prestatie van de u8. De u10 speelde tegen Herentals. En ondanks veel inzet, zat het ook hun niet mee. De wedstrijd eindigde in 0-2. Maar ook de u10 heeft dit toernooi een super prestatie neergezet.

Na het ontvangen van een welverdiende medaille keerde iedereen moe maar met een ervaring rijker terug naar huis.

Tekst: Wilma Bron