De Heerenveense ijshockeyjeugd opende afgelopen weekeinde het nieuwe ijshockeyseizoen met het Theo Koperdraad toernooi voor U8, U10, U12, U14 en U16 junioren. Het toernooi draagt de naam van Theo Koperdraad, de voorzitter van de Heerenveense jeugd die op 3 september 1997 verongelukte.

Wat zouden de eerste wedstrijden ons brengen? Het TK toernooi zou een goede graadmeter kunnen zijn. Een enigszins opvallend team namelijk geen herenteam met 1 of 2 dames maar een damesteam (7 u18 speelsters!) aangevuld met heren dit jaar. (Verder hebben we versterking gekregen van Ziggy ons defence “kanon” uit Groningen, Chantal ook uit Groningen die onze goal samen met Arwen moet verdedigen. Natuurlijk moeten we onze eigen Esther niet vergeten, het ijshockey kanon van de flyers u19 die dit jaar ons team een aantal wedstrijden komt versterken.
Meteen de eerste wedstrijd moesten we aantreden tegen onze “angst-gegner” de Alcmarian flames uit Alkmaar, wedstrijden die zoals we van de voorgaande seizoenen weten echt pittig zijn te noemen! Beide teams begonnen zoals we van ze gewend zijn pittig maar vooral fair spel. Als een Jojo ging de puck van de flyers helft naar de flames helft lang leek de wedstrijd 0-0 te blijven maar na de openingsgoal van de flyers werd het toch na een snelle break 1-1.
En het mooiste was de scheidsrechters hoefden geen enkele straf uit te delen.
De tweede wedstrijd was tegen de Zoetermeer u16 ook dit team kennen we voor een deel want we speelden vorig seizoen beide in de eerste divisie, toch ging het zeker in het begin niet echt van een leien dakje, Zoetermeer speelde knap positiespel en na 9 minuten lag de puck in onze goal. Maar de mouwen werden even opgestroopt en het tempo ging even een paar tandjes omhoog door leuk positie spel wisten de flyers te scoren, eindstand 1-1
Na het ijshockeyen was het tijd voor lol en plezier, na de bbq in de gezellige buitenbar was het tijd om te gaan slapen, nou ja slapen het zou meer poging tot zijn…… bijna het hele team bleef namelijk overnachten in de Blauwwit hal samen met nog 50 andere gasten van ons toernooi😊
Na een heerlijk ontbijtje begon om 10 uur de volgende wedstrijd. De Flyers begonnen voortvarend tegen onze Belgische gasten uit Leuven, de eerste minuten in de nieuwe formatie begonnen toch een beetje aftastend, maar als snel kwam het vuur in het spel en begonnen we warempel echt ijshockey te spelen. Onze tegenstander hield echter goed stand maar toch na het spannende potje werd afgesloten met een overwinning 3-2.
We moesten even wachten voor de tweede wedstrijd van de dag maar de laatste wedstrijd
was tegen onze buren van 30 km verderop (grappig bedoeld) de Capitals uit Leeuwarden, en het werd een leuk potje bij vlagen uitstekend ijshockey uitblinker was in deze wedstrijd Parlind met 2 prachtige goals. Toch wist Leeuwarden af en toe wat terug te doen en te scoren met een snoeihard afstandsschot. Einduitslag 3-1 wat betekende een eerste plaats op eigen Toernooi!!!
Terugkijkend kunnen we zeggen dat we een superleuk toernooi gespeeld, goed voor de teamspirit en we zullen zien wat de competitie ons brengt!
Jacques