De Heerenveense ijshockeyjeugd opende afgelopen weekeinde het nieuwe ijshockeyseizoen met het Theo Koperdraad toernooi voor U8, U10, U12, U14 en U16 junioren. Het toernooi draagt de naam van Theo Koperdraad, de voorzitter van de Heerenveense jeugd die op 3 september 1997 verongelukte.

Het is zaterdagochtend 14 september en rond half 8 in de ochtend druppelen de eerste spelers van de U8/U10 binnen. Voor sommige kinderen en ouders was het vanmorgen al heel vroeg opstaan. Want bij de U8 ging men de strijd onderling aan tussen de Bulldogs uit Luik, Dragons uit Utrecht, Panters uit Zoetermeer en onze eigen Unis Flyers. Ook bij de U10 staan er een viertal teams te trappelen van ongeduld namelijk de Dragons uit Utrecht, Panters uit Zoetermeer en maar liefst 2 teams van de Unis flyers zelf. Door een dubbele competitie te spelen treedt ieder team maar liefst 6 keer aan.
Om half 9 staan de eerste teams op het ijs, bij de U8 zijn dat de Unis flyers tegen de Zoetermeer Panters tegelijk met de U10 Unis flyers wit tegen Unis flyers blauw. Na 1 minuut is het de U10 Unis flyers blauw die het eerste doelpunt van het toernooi laat noteren. Elke wedstrijd duurt 15 minuten. Er wordt fel gestreden voor elke meter ijs iedereen doet zijn uiterste best.
Hier en daar hebben de teams wat moeite om een team compleet te krijgen, maar door onderling wat gebruik te maken van elkaars spelers en keepers kan er toch gewoon gespeeld worden en gaat iedereen vol voor de winst.
De vermoeidheid begint na een aantal wedstrijden wel wat parten te spelen, gelukkig heeft de organisatie voor voldoende fruit en drinken gezorgd zodat iedereen de nodige energie heeft om te kunnen blijven ijshockeyen.
Vanaf de tribune worden de kinderen enthousiast aangemoedigd door de meegereisde ouders. De wedstrijdjes zijn spannend en de kansen gaan over en weer. Wat uiteindelijk resulteert in de volgende eindstand bij de U8. 1 Zoetermeer Panters, 2 Unis Flyers, 3 Dragons Utrecht, 4 Bulldogs Luik Eindstand van de U10 zag er als volgt uit: 1 Zoetermeer Panters, 2 Unis flyers Blauw, 3 Dragons Utrecht, 4 Unis flyers Wit. Tot slot was er ook nog een FairPlay beker te winnen. Bij de U8 zijn de Bulldogs uit Luik uitgeroepen tot winnaars en de Unis Flyers Wit zorgden ervoor dat de FairPlay U10 in Heerenveen bleef staan. Iedere deelnemer mocht nog een mooie medaille in ontvangst nemen. Om de ochtend nog even helemaal compleet te maken had de organisatie ook nog voor een lasergame baan en patat gezorgd. Al met al een superleuke en gezellige ochtend in Thialf gehad.