De selectie van de Unis Flyers U12 zier er heel anders uit dan vorig seizoen. Het merendeel van team is door gestroomd naar de u14. Natuurlijk zijn vanuit de U10 ook de nodige jongens door gestroomd naar U12. Dit wordt aangevuld door maar liefst 4 nieuwe spelers vanuit de ijhockeyscool. De selectie wordt verder nog uitgebreid met 2 originele U10 spelers die volgens de teamleiding U12 wel aankunnen, kortom een selectie van 15 spelers en 2 goalies.
Na een succesvol Theo Koperdraad toernooi en een leerzaam mini toernooitje tegen Alkmaar en Leeuwarden gaan wij dan nu echt beginnen aan seizoen 2019-2020.
De eerste wedstrijd van het seizoen is meteen tegen de winnaar van de eerste divisie van vorig seizoen. Dit belooft dus een pittige middag te worden voor onze u12.
De wedstrijd wordt geleid door Reinout Koelewijn en Mirthe Huffels.
Om 13:30 uur wordt de puck gedropt en gaan we los. Het is eerst voor beide teams nog even aftasten, beetje elkaars keepers op de proef stellen. Maar dan zijn het toch de Panters die op voorsprong komen na ruim 6 minuten spelen. Niets aan de hand, de verdedigers staan hun mannetje en de drie aanvalslijnen werken keihard. Er wordt zeer goed gewisseld waardoor het tempo hoog blijft. Er volgen 100% kansen voor de Flyers, maar het is toch Zoetermeer dat in de 14de minuut op 0-2 komt.
Maar dan in de 15de minuut is het Silvar die op een prachtige pass van Hendrik de 2-1 binnentikt. Weer 2 minuten later zijn het de Panters die er voor zorgen dat wij de 1ste periode afsluiten met een 1-3 achterstand.

De coaches geven in de 5 minuten pauze de nodige aanwijzingen en tips.
De 2de periode werd een doelpuntrijke periode waarin beide ploegen 4 maal het net wisten te vinden. Niels mocht het doel overnemen van de sterk keepende Ruben. Het bleek lastig om er zo maar even in te komen. Er werd snel 2x gescoord door de Panters. Nu was Niels wakker hij hield de Flyers in de wedstrijd door af en toe zeer attent te keepen. Er werd in de 2de periode ook gescoord door onze U10 topper Liam wat uiteraard werd beloond door een wedstrijd puck. Ook Emma scoorde weer eens een goal waardoor ze maar weer eens liet zien van waarde te zijn voor de Fyers. In de laatste minuut van de 2de periode mocht Sem, een van de nieuwe aanwinsten de strafbank warm maken na een tripping call van de zeer goed fluitende scheidsrechters. Wij hielden goed stand om onze enige straf van de sportieve wedstrijd, maar we gingen toch met een 5-7 achterstand de kleedkamer in.

Genietend van het fruit en ranja werd er aandachtig geluisterd en met elkaar overlegd hoe wij de Panters moesten aanpakken. Dit werd gedaan en wat werd het nog spannend, de meeste en beste kansen waren voor de Flyers. Ook Alec mocht worden beloond met een puck voor zijn eerste U12 goal. Maar ook nieuwkomers als Mats, Thijs en Sem hadden punten gescoord en wel door een hele mooie pass te geven waaruit gescoord werd. De 3de periode werd met 4-2 gewonnen waardoor de eindstand op 9-9 kwam.
Deze wedstrijd was een echte teamprestatie! De Flyers hadden maar 2 minuten straf!! Hierdoor is ons wedstrijddoel (Fairplay and Respect)gehaald.