Na een succesvol Theo Koperdraad Toernooi, togen de jongens en meiden van UNIS Flyers U16 afgelopen zondag vol goede moed richting Utrecht, voor de eerste wedstrijd van het nieuwe bekerseizoen. De afgelopen seizoenen is gebleken dat wedstrijden in Utrecht er qua arbitrage en ijskwaliteit nogal eens bijzonder aan toe kunnen gaan, dus men was mentaal voorbereid op een pittige wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd werd daarom nog eens goed het strijdplan doorgenomen. Vorig seizoen hadden de Dragons uit Utrecht één bijzonder sterke speler in hun gelederen: Laszló Gellén, welke ook nu van de partij was. Een speler om in de gaten te houden dus.

Het duurde welgeteld 1 minuut en 35 seconden tot Utrecht op voorsprong kwam en wel door een goal van Laszló Gellén. De Flyers waren direct wakker geschud en tilden het niveau van hun spel omhoog. Ondanks een aantal goede kansen, waaronder een break-away van verdediger Iris van Houten, waren het helaas de Dragons die hun voorsprong wisten te verdubbelen. De Flyers lieten zich niet van de wijs brengen en anderhalve minuut later bracht Parlind Berisha met een vlammend schot vanaf de flanken, de Flyers weer terug in de wedstrijd. De eerste periode werd met een stand van 2-1 in het voordeel van Utrechtenaren afgesloten.

Net als in de eerste periode, begonnen de Flyers niet scherp aan de tweede periode. Na 1:36 bolde het net opnieuw achter de prima keepende Chantal Stol. Het doelpunt werd opgetekend door opnieuw Laszló Gellén die volledig vrij in het “slot” voor de goal van de Flyers opdook. De Flyers deden er vervolgens duidelijk fysiek een schepje bovenop, echter dit pakte niet goed uit. Wat volgde was namelijk een aaneenschakeling van straffen, waardoor men het overgrote deel van de 2e periode met een man minder op het ijs stond en zelfs tweemaal met twee spelers minder. Ondanks deze tegenslagen bleef men onverminderd zijn en haar best doen. In de 38e minuut werd het verzet helaas toch verbroken en was het, jawel, opnieuw Laszló Gellén die wist te scoren. Utrecht liet de laatste minuut de teugels wat vieren en het was onmiddellijk Iris van Houten die hiervan wist te profiteren: 4-2! Het was dus nog niet gedaan!

Bij aanvang van P3 kwamen de Flyers vastberaden het ijs op, om te proberen de wedstrijd te doen kantelen. Wat we in de eerste twee periodes te weinig zagen, werd nu bij vlagen beter uitgevoerd: passing en “met verstand” spelen. Helaas scoorden de Dragons op behendige wijze in de 45e minuut de 5-2 middels een “wrap-around” goal.

In het restant van de wedstrijd bleven de Flyers hard werken, echter de les van deze wedstrijd is dat je niet alleen hard moet werken, maar ook je koppie moet gebruiken en moet anticiperen op de strijdwijze van de tegenstander. Het vertoonde spel was over de hele linie te rommelig. Wij kunnen veel beter. Gelukkig heeft het team 2 weken om te trainen alvorens de tweede wedstrijd op het programma staat. Op zaterdag 19 oktober speelt men om 16:30 uur thuis tegen Capitals Leeuwarden.