Op zaterdag 19 oktober stond de eerste thuiswedstrijd in het bekertoernooi op het programma voor Unis Flyers U16 en wel tegen de “buren” uit Leeuwarden. Het was ook de eerste wedstrijd in de prachtige nieuwe tenues!

Na de valse start in de eerste wedstrijd tegen Utrecht, was men er op gebrand om nu een betere prestatie neer te zetten. De Capitals staan erom bekend dat zij altijd hard werken en strijd om de puck leveren. Dat bleek ook direct na de eerste face-off. Binnen 1 minuut diende goalie Arwen ten Cate al twee linke schoten te verwerken. De Flyers hadden door het prima spel van de Leeuwarders moeite om in hun spel te komen. Halverwege de eerste periode begon met name de 2e-lijn met Ester de Jong, Luna Jongsma en Espen Scheenstra echter goed te draaien en creeërde diverse goede kansen. Door de uitstekend keepende goalie Thijs Bloemsma bleef de teller voor de Flyers helaas op nul staan.

In de korte pauze tussen P1 en P2 werden de puntjes op de “i” gezet door de coaches. In de 28e minuut ontstond er een powerplay situatie voor de Flyers en het was Parlind Berisha die knap wist af te ronden op aangeven van Esther de Jong. De pret duurde helaas niet al te lang, want zes minuten later wist Capitals-speler Jens van Liempt de stand weer gelijk te trekken. Vlak voor einde van de 2e periode ontstond er opnieuw een overtal situatie voor de Flyers en was het reeds na 30 seconden, met assists van Roos Karst en Esther de Jong, goalgetter Parlind Berisha die de goalie van de Capitals wist te verschalken. De Flyers zochten met een 2-1 voorsprong de kleedkamer op. Het was overigens super om te zien dat de lijn met Nick Stol, Gijs Vollmann en Nick van den Bos, alle drie spelers van U14, met prima positiespel uitstekend mee konden komen!

Met goede moed begonnen de Flyers aan de 3e periode. Helaas werd het spel al na 2 minuten ontsiert door een onnodig harde overtreding op Nick Stol, die zoals hierboven vermeld, aan een uitstekende wedstrijd bezig was. Als gevolg van een “check to the head” moest Nick “groggy” en met een flinke wond aan zijn jukbeen het ijs verlaten. Het betekende helaas einde wedstrijd voor hem en een bezoek aan ziekenhuis De Tjongerschans. De speler die de overtreding maakte werd met een 2+2+10 minuten penalty bestraft. Nadat het spel enige tijd had stil gelegen, waren de teamgenoten van Nick er extra op gebrand om het verschil te maken. De jongens en meiden van de Flyers gaven vol gas! In de 46e minuut was het gelegenheidsaanvaller Damiën Bergsma die, op aangeven van Nick van den Bos en Gijs Vollmann, op prachtige wijze de 3-1 aantekende. In de 48e minuut vervolmaakte Parlind zijn hattrick. In de 53e minuut was het Nick van den Bos die, bij zijn U16-debuut, de 5-1 scoorde. Het gehele team had zich goed herpakt en liet in de 3e periode prima spel zien. 2,5 minuut voor het einde van de wedstrijd scoorde Steijn Werkhoven van de Capitals met een bekeken schot vanaf de flanken nog de 5-2 en dit betekende ook gelijk de eindstand.

Al met al een knappe overwinning, waarbij nog vermeldenswaardig is dat de Flyers gedurende de gehele wedstrijd tegen slechts 2 strafminuten aan liepen. Een heel verschil met de wedstrijd tegen Utrecht.

Op zaterdag 26 oktober staat om 13:30 uur opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. De jongens en meiden van de Flyers nemen het dan op tegen hun leeftijdsgenoten uit Amsterdam. Dit wordt een cruciaal treffen in de strijd om een felbegeerde plaats in de elite divisie. Komt dus allen, om ons team aan te moedigen!