Flyers Heerenveen plaatste zich vrij gemakkelijk voor de halve finales in de eerste divisie. Ze hoefden afgelopen weekeinde niet meer in actie te komen omdat ze de kwartfinale tegen Yeti’s Breda in twee wedstrijden wisten te beslissen.
In de thuiswedstrijd stond al na de eerste periode een 3-0 stand op het scorebord door doelpunten van Tom Speel, Tony Demelinne en Joey de Jong. In de tweede periode vonden beide teams twee maal het net, de Friese doelpunten werden gemaakt door Björn de Haan en Valentijn Bouten.  Anderhalve minuut voor het einde van de wedstrijd wist Wesley Timmermans nog een keer te scoren waardoor de eindstand 6-2 werd.

Een avond later nam Yeti’s in elke periode een voorsprong, maar Flyers wist elke maal weer naast het thuisteam te komen. In overtime, waarin Flyers powerplay had, wist Tony Demelinne na drie minuten de strijd te beslissen. De wedstrijd werd overschaduwd door veel overtredingen van Brabantse kant. Yeti’s scoorde maar liefst 123 strafminuten waar Flyers 32 tegenover zette.

In de halve finale neemt Flyers het nu op tegen verdedigend landskampioen Eindhoven dat zelf het team van Den Haag in twee wedstrijden uitschakelde.
Zaterdagavond staat de eerste wedstrijd in Eindhoven op het programma. Een avond later wordt de return in Thialf gespeeld. Die wedstrijd begint om 20:00 uur. 
Als na zondagavond de teams nog in evenwicht zijn wordt op zaterdag 7 maart de derde en beslissende wedstrijd in Eindhoven gespeeld.

Flyers zal ongetwijfeld alle steun nodig hebben van het publiek om de wedstrijd tot een goede einde te brengen. Volwassenen betalen een toegangsprijs van slechts € 5,00, jeugd tot 18 jaar betaalt de helft.

Net stinne, mar hinne!