Corona Maatregelen

Corona Maatregelen

Vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur worden alle amateur competities voor zowel jeugd als volwassenen stil gelegd. Kinderen tot 18 jaar mogen nog wel blijven trainen en eventueel onderlinge wedstrijden met teams van de eigen club spelen. Voor iedereen van 18 jaar en ouder geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Dit betekent helaas dus geen ijshockey meer voor deze groep spelers.

Deze extra maatregelen betekenen voor de ijshockeysport en onze club in het bijzonder, het volgende:

• Vanaf woensdagavond 22:00 uur mogen de seniorenteams niet meer het ijs op. De Ugly Faces zijn dus het laatste seniorenteam dat nog kan trainen. UF3, dat normaal gesproken op woensdagavond om 22:15 uur het ijs op gaat, is dus het eerste team dat niet meer mag trainen.

• De trainingen van de jeugd tot 18 jaar gaan volgens het huidige schema door. Let op: dus ook de trainingen van U19, echter met uitzondering van de spelers van 18 jaar en ouder! 

• We gaan de komende dagen kijken of we het trainingsschema van de jeugd kunnen / moeten optimaliseren (dit uiteraard ook in overleg met Thialf). Hierbij zullen wij ook kijken naar de training van het jeugd recreatie team (zaterdag), Hotpucks en IJschockeysCool (zondag). Zodra het nieuwe schema bekend is, zullen wij dit publiceren.  

• De kleedkamers in Thialf zullen worden gesloten. Houdt hier a.u.b. rekening mee. Dit geldt ook voor de vaste kleedkamer van het Toekomst Team.

• Mochten de afspraken ten aanzien van het inzetten van hulpouders bij het aankleden/veteren bij de jongste teams wijzigen, dan zullen wij de teams en ouders hier z.s.m. over informeren. 

• Iedereen van 13 jaar en ouder dient een mondkapje te dragen in Thialf. Dus ook spelers en trainers.

Het kabinet heeft deze maatregelen afgekondigd voor een periode van 4 weken, met een evaluatie na 2 weken. Wat dit voor de verschillende competities zal betekenen is nog niet bekend. Hierover zal IJshockey Nederland uiteraard nader berichten. Laten we er met zijn allen alles aan doen, ook buiten clubverband, om ons aan de opgelegde regels te houden. Immers: alleen samen krijgen wij Corona er onder!

Ga naar https://www.ijshockeynederland.nl/organisatie/sportprotocol-corona voor het aangepaste sportprotocol sportspecifiek van IJshockey Nederland. Onderaan deze pagina staan twee FAQ’s toegevoegd. Voor vragen kunt u een mail sturen naar coronavirus@ijshockeynederland.nl.

#standingstrong #letsdothis

Geef een reactie