Theo Koperdraad Toernooi U15-U17 op 17-18 september

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Het eerste weekend van het Theo Koperdraad toernooi 2022 zit er alweer op, hier het verslag van onze U15.

Het 15e Theo Koperdraad toernooi

Op 17 september is er in Thialf alweer ijshockey gespeeld – en hoe! Met een nieuwe ijsvloer en nieuwe boarding was Thialf helemaal klaar om het 15e Theo Koperdraad toernooi te huisvesten. Vijf Teams kwamen naar Heerenveen om hun verse U15 spelers hun krachten te laten meten. De Red Eagles Den Bos, IJCU Dragons Utrecht, Zoetermeer Panters, Amsterdam Tijgers, Tilburg Trappers en onze eigen Unis Flyers team hebben veel nieuwe spelers in hun teams verwelkomd, wat voor een mix van durf en ervaring zorgt.

Trainers en coaches, ouders en vrienden konden alweer de hele dag genieten van snelle acties op het ijs, prachtige shots en heel wat spannende penalty’s in de hitte van het spel – en nee, niet tegen de Flyers, zij hebben hun games schoon gehouden!

In de eerste twee wedstrijden was het voor de Flyers even wennen aan elkaar en hun spel werd steeds soepeler, sneller, de passen beter en er werd steeds meer druk op de goalies van de tegenstaande teams gezet. In de wedstrijd tegen Zoetermeer Panters hebben de Flyers vleugels gekregen. Met twee doelpunten dicht op elkaar in het begin van de wedstrijd door nieuwkomer Alec Riemersma, ging het spel steeds vloeiender en werden de acties gedurfder, met veel schoten op het doel van de Panters. Tim de Jong stuurde nog een derde puck in het net, waardoor de winst verzekerd werd.

Helaas eindigde de wedstrijd tussen IJCU Dragons en Tilburg Trappers (4-0) in verbaal geweld en escaleerde, waardoor 3 T.T.-spelers naar de kleedkamer gestuurd werden. Uiteindelijk koos het hele Trappers team om naar huis te gaan, zonder de resterende games meer te spelen. Het was een koele middag, dus we hopen dat ze in betere stemming hun thuisbasis bereikt hebben!

In de middagpauze kon iedereen genieten van een heerlijke barbeque, perfect geregeld door onze organisatie. Wie nóg snellere actie wilde zien kon vanaf de tribunes een training van ons eerste team bekijken, waarin de pucks als door super sterke magneten aangetrokken werden, in de sticks knalden en daarna krachtig in het doel geschoten werden. Een show op zich!

Het U15 toernooi eindigde met de IJCU Dragons op de eerste plaats met 4 gewonnen games en 1 gelijkspel, een mooie prestatie. De Flyers zijn geëindigd op de 4e plaats met een spel dat telkens beter werd. Deze groeiende lijn kunnen ze volgende week gebruiken, als hun competitieseizoen 2022-2023 gaat starten met een wedstrijd nergens anders dan in Den Haag.

Voor dit jaar is het Theo Koperdraad toernooi al weer een waardevolle ervaring in het begin van het seizoen geweest. Dat iedereen een mooie dag beleefd heeft, was duidelijk te zien: spelers en begeleiders bleven ook na de prijzenuitreiking gezellig op het ijs foto’s maken en kletsen, een teken dat iedereen blij was om weer terug op het ijs te staan of vanaf de tribunes het spel te beleven.

Tot de volgende keer in onze mooie Thialf!

Aankomend weekend wordt er op 24 september het U9 en U11 toernooi gespeeld en op zondag 25 september mag onze U13 schitteren op onze vernieuwde ijsvloer met nieuwe boarding!! Toegang gratis!

Geef een reactie