***Jeugdrecreatie sinds jaren weer terug in de competitie

Eindelijk was het zover. Na enkele jaren als team te hebben getraind was het dan nu echt tijd voor de eerste ijshockeywedstrijd in de jeugdcompetitie. Afgelopen zaterdag (16 oktober) ging het jeugdrecreatieteam vol spanning richting Enschede om daar de Enschede Lions te treffen. Voor velen was het hun allereerste ijshockeywedstrijd dus de spanning was hoog. Het was geweldig om te zien hoe onze Flyers, o.l.v. Matthyn, zich als team manifesteerde. Na een uitgebreide warming-up werd het ijs betreden. Aangezien er geen vaste goalie is had Amber aangegeven deze taak op zich te nemen en zeker niet zonder succes. Amber wist de ene na de andere schot op de goal af te weren met als gevolg veel aanmoediging vanuit het Flyers team en toeschouwers.

De eerste periode was het aftasten. Hoe zal het spel verlopen en hoe goed is de tegenstander? De Lions van Enschede wisten drie doelpunten te maken. Na een korte pauze en een aanmoediging van Matthijn begon de tweede periode. Het team groeide gedurende de wedstrijd en het samenspel werd steeds beter. De Flyers wisten hier de stand gelijk te houden. In de rust, na de tweede periode, was het duidelijk: We zullen niet eindigen met 0 doelpunten! Vol motivatie begon de derde periode en na 8 minuten was het Tiemen die, na een mooie aanval, een doelpunt wist te scoren voor de Flyers. De spanning werd heviger en de drang om nog meer te scoren werd groter. Na 15 minuten spelen werd Joran iets te enthousiast richting de tegenpartij wat hem 2 minuten straf opleverde.
Na drie mooie periodes vloot de scheidsrechter de wedstrijd af met een eindstand van 3-1 voor de Lions. Het mooie was dat iedere speler met een grote glimlach van het ijs af kwam. Wat hadden ze genoten en wat waren ze trots op elkaar. Het voelde eigenlijk als een echte winst van de eerste wedstrijd.

Er is veel geleerd: Hoe speel je samen, hoe motiveer je elkaar en wat kan er strategisch beter. Genoeg stof om mee te nemen richting de eerstvolgende training. We kunnen terugkijken op een mooie start van het seizoen (TB).
Lijkt het je ook leuk om recreatief te ijshockeyen? Neem dan vrijblijvend contact op via de site.