Eredivisie: Flyers nemen het op tegen IJCU Dragons

Het einde van het reguliere Eredivisie seizoen komt met rasse schreden dichterbij. Een positie in de play-offs van de Eredivisie zit er helaas niet meer in voor de Flyers, maar dat betekent niet dat het team niet meer gemotiveerd is. Er zijn nog 3 wedstrijden te spelen (thuis-uit-thuis), waarin het team wil laten zien wat het in huis heeft! 
 
De eerste van deze drie staat komende zondag in Thialf op het menu: de IJCU Dragons uit Utrecht. Men kwam dit team al betrekkelijk vroeg in het seizoen tegen en het team uit de Dom-stad was toen duidelijk een maatje te groot voor de Flyers. 
 
Daar moeten bij aangemerkt worden dat de Flyers toen bij lange na niet op volle sterkte waren en men ook nog niet zover was in de teamvorming. Het is natuurlijk best lastig om van scratch af aan weer met een team te starten. Een groep spelers heeft immers tijd nodig om zich te vormen tot een hecht collectief. Ga er maar aan staan dus! 

De Dragons waren/zijn wat dat betreft verder in het proces en wisten zich ook nog met een aantal uitstekende imports te versterken. 
 
Dat het team van de Flyers zich sinds die wedstrijd in Utrecht volop heeft ontwikkeld, bleek ook afgelopen vrijdagavond weer in Breda. De Flyers gingen na 2 periodes van uitstekend spel aan de leiding. Helaas ging het team, zoals al vaker dit seizoen, in de 3e periode alsnog kopje onder en verloor men uiteindelijk met 4-2 (waarbij de 4e goal van de Yeti’s een empty-netter was in de laatste minuten).
Na een sterke fase in het najaar lijken de Domstedelingen sinds de jaarwisseling enigszins te worstelen met hun vorm. Men is dan ook “afgezakt” naar de 8e positie, maar heeft zich wel veilig gespeeld voor de eerste ronde van de play-off’s. Als men zondag naar Thialf komt, hebben zij overigens al een wedstrijd in de benen. Zaterdagavond speelt men thuis op de Vechtsebanen tegen GIJS Groningen, de verrassend sterke nummer twee van de competitie.
 
Laten we de Flyers daarom met zijn allen hartstochtelijk aanmoedigen, zodat het muntje dit keer wel de goede kant opvalt. Het team verdiend het en we weten inmiddels dat ze iedere wedstrijd opnieuw weer alles geven. Wat dat betreft is het team een toonbeeld van werklust en gedrevenheid!

Let’s go Flyers, let’s go!
Tickets voor bezoekers van 18 jaar en ouder kosten 7,50 euro. Ben je jonger dan 18, dan slechts 2,50 euro. Alle opbrengsten komen ten goede aan de jeugdopleiding van de Flyers!
 
*** Seizoenkaarthouders van het UNIS Flyers Beneliga-team hebben GRATIS ENTREE ***

Volg de wedstrijd via
ONZE gratis livestream!

Geef een reactie