UNIS Flyers U17 Kampioen van Nederland!

Unis Flyers U17 kampioen van Nederland in een bewogen jaar!  De 14 “mannen” en 1 “vrouw” van de Flyers hadden fysiek en emotioneel een zwaar jaar achter de rug. Eigenlijk het hele jaar door pittige blessures waardoor het team maar 2 lijnen tot haar beschikking had.  Emotioneel was het een zware slag toen de teammanager en vader van de captain van het team in december plotseling overleed. Een groot gemis voor de familie, het team en de club.

De Flyers wisten zich te plaatsen voor de knock-out fase door tweede achter HIJS Den Haag te worden in competitie Noord. In de eerste ronde moesten de Flyers het opnemen tegen Tilburg Trappers, de winnaar van Zuid. In Tilburg wisten de Flyers verrassend in een bloedstollend duel, de toen nog ongeslagen, Trappers uit te schakelen met 4-3. De andere halve finaleronde ging tussen de IJCU Dragons en het, toen nog ongeslagen, HIJS Den Haag. IJCU Dragons won met maar liefst 7-2.

1 April Match Day!  Een team met een missie: namelijk kampioen worden. In een vol Stappegoor ijshal waren de boys en girl er klaar voor om alles op alles te zetten, de pijntjes en blessures vergeten en gaan voor het kampioenschap. Maar toch waren het de Dragons die de belangrijke 1-0 op het scorebord wisten te zetten, maar na 12 minuten wist de razendsnelle Nick Stol de powerplay situatie te benutten voor de 1-1.  De Dragons wisten na deze goal druk te zetten op de goal van de Flyers maar in de 13e minuut wisten Gys Vollmann en Stijn Andringa maar liefst 2 keer te scoren in 1 minuut!

Het kwartiertje dweilpauze kwam gelegen, de accu in deze zware pot even opladen en de spelers werden tactisch bijgestuurd door coach Pippo Limnell Finocchario (voor velen de mooiste naam in ijshockeyend Nederland).

In de tweede periode gingen de Dragons voortvarend van start. In twee minuten tijd wisten de Dragons weer helemaal terug te komen in de wedstrijd met twee prachtige goals. Stand 3-3!  Maar 20 seconden later wist het mentaal, sterke team van de Flyers te scoren door een prachtige goal van Silvar Wierdsma stand 4-3 voor de flyers.  En toch, 20 seconden later wist de razendsnelle Owen Wallace te scoren voor de Dragons, stand 4-4. Spanning ten top tussen de twee gelijkwaardige teams, maar met nog 4 minuten te gaan in de tweede periode wist Stijn Andringa de Flyers weer op een puntje voordeel te zetten en konden de spelers bijkomen in de kleedkamer tijdens de dweilpauze.

Eenmaal weer het ijs op, waren het de Domstedelingen die druk zetten op de Friese goal, een paar uitstekende schoten werden doeltreffend gestopt door de Friese goalie Youri Scholten, maar in alle hectiek wisten de Flyers na een snelle break-away te scoren. Stand 6-4 door Frieso van der Schuit.   De Dragons gaven alles, wisten veelvuldig druk te zetten op de Friese verdediging, maar aanval na aanval werd afgeslagen door onze sterke defence. Het werd toch nog even echt spannend toen Andrew Gorelin de puck keihard in het Friese doel schoot. Met nog maar een kleine 10 minuten te gaan is het alles op alles, de IJCU Dragons wist nog een paar keer gevaarlijk te zijn. 2 minuten voor tijd ging de Utrechtse Goalie Elaine Wilkes van het ijs waardoor de Utrechtse spelers een man extra voor de goal van de Flyers wisten te krijgen, maar het mocht niet baten. In een uitzinnig Stappegoor wisten de boys & girl kampioen van Nederland te worden. Een echt TEAM (met hoofdletters) waar in de toekomst nog veel van gehoord zal worden!

Tekst: Jacques Karst

Foto’s:  FANFOTO.nl

Geef een reactie